Ziekenhuis Amersfoort

In februari 2013 zijn terecht gekomen bij het Meander Ziekenhuis Amersfoort bij de afdeling kinderrevalidatie. We zijn terecht gekomen bij een speciaal team die onderzoek doet naar DCD.  We werden op de wachtrij geplaatst voor observatie om DCD vast te stellen of uit te sluiten. In juni konden we starten met 4 x 4 uur onderzoek door een logopedist, fysiotherapeut, ergotherapeut en maatschappelijkwerkster begeleid door een revalidatiearts. We hebben dit ervaren als een zeer professioneel team die ons goede aandacht gaf, maar op een gegeven moment hadden we het gevoel dat er meer aan de hand was. De revalidatiearts heeft ons doorverwezen naar de neuroloog in het Meander ziekenhuis om een diepliggende oorzaak te zoeken.  Reden hiervoor was dat Olivier meer moeite had met lopen, rennen niet meer mogelijk was en hij in de ochtend zeer onstabiel/beverig (trillend) was. Vreemde symptomen voor ons en het DCD team.

De neuroloog in Amersfoort besloot tot een MRI scan en bloedonderzoek op o.a. spierziekten. De MRI scan was een hele gebeurtenis. Olivier moest stil liggen wat voor een kind van 5 erg lastig is. Daarom hebben we besloten hem een slaapmiddel toe te dienen (niet narcose). Dit was een heel gedoe, strijd van Olivier, snapte niet wat er gebeurde en het medicijn belande vrij snel weer in de wc (ik bespaar je de details). Uiteindelijk sliep hij en gingen we naar de MRI heren. De verpleger was zeer luidruchtig en propte oordopjes in Olivier zijn oren waardoor hij wakker werd. Omdat hij wakker was bewoog Olivier en de fotos waren mislukt. Half trauma erbij, want misschien heb je wel eens een MRI scan meegemaakt. Deze geluiden zijn oorverdovend. Na afloop zei de verpleger dat het eigenlijk nooit lukt met jonge kinderen rond 5 jaar.

Na overleggen hebben wij aangedrongen niet nog eens het op deze knullige manier te proberen maar hem onder narcose in de MRI te stoppen. Dit kan helaas niet in Amersfoort.

Vanwege deze reden en omdat het weer slechter ging met Olivier hebben we besloten naar het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) te gaan voor nader onderzoek. In eerste instantie alleen voor de MRI-scan.

Plaats een reactie