Verhuizen, tuin en Legoland

hadden altijd het idee hard te werken tot de verhuizing en daarna zouden we rust krijgen. Twee weken geleden zijn we dan eindelijk verhuisd. Twee weken geleden hoopten we dat de rust zou aanbreken maar helaas is dat nog niet het geval. We worden zo enorm beproefd in geduld en doorzettingsvermogen en dat is gewoon hartstikke moeilijk. We komen steeds meer tot de conclusie dat het leven echt niet meer hetzelfde is. Olivier begint steeds meer zorg nodig te hebben en het inrichten van het leven neemt grote consequenties met zich mee. Papa werkt ondertussen weer 4 dagen in de week en mama probeert de draad ook weer op te pakken. Olivier is  al een paar keer bijna gestikt in een stuk eten en we realiseren ons dat het telkens kantje boord is. Hem alleen laten kan gewoon echt niet meer. We moeten zeer goed opletten welk eten we in de buurt zetten en we hebben zelfs het eten al een paar keer in de blender gestopt. Ook  word hij ondertussen veel nachten benauwt (hyperventilerend) wakker wat onze nachtrust erg minimaal maakt.  Diverse operaties beginnen nu wel haast te krijgen, anderhalve week geleden waren we in het WKZ voor de checkup en de Arts gaf aan dat de medicijnpomp (oid) wel snel geplaatst moet worden. Wij zien ook dat het echt nodig is. Ook de PEG sonde operatie komt er snel aan al weten we niet wanneer. Naast alle lopende dingen moet er nog een rolstoelbus, douchestretcher, douchestoel, tillift, ooggestuurde computer, PGB, nieuwe rolstoel, nieuwe eetkamerstoel, leerlingenvervoer en een monitoringssysteem geregeld worden. We hebben zowat de puf er niet meer voor. Ondanks alle hulp (echt veel) moeten we het toch zelf zien te regelen en we merken dat de aandacht van ons en van anderen verzwakt…

Maar er zijn ook leuk dingen (genoeg geklaag):
Onze tuin is nog 1 grote berg zand. We hadden een tijd geleden een bekende gevraagd of hij eens kon kijken of hij wat voor ons kon betekenen en dit is meer dan geslaagd! Morgen komen er spullen zaterdag een groep klussers en volgende week woensdag komt er 15-20 man onze tuin in 1 dag op te knappen. We hebben de tekening gezien en het beloofd erg mooi te worden. We kunnen niet wachten om samen met ons gezinnetje in de tuin te zitten. Zooo onwijs gaaf!
En dan Legoland:
Alle collega’s van papa’s bedrijf hebben geld bij elkaar gespaard om ons eens te verrassen en op pad te sturen. Waar het idee was begonnen om ons 1 dag en nachtjes naar de efteling te sturen is nu een compleet weekend naar Legoland Denemarken geworden. Het park is echt super leuk voor ons als gezin. Een soort Madurodam, een paar achtbanen, een aquarium en allerlei simpele attracties voor Olivier. Ook zijn we twee keer naar een soort tikibad geweest. Veel glijbanen en banen. Zooo onwijs gaaf! Het deed ons ook weer nadenken hoe Olivier rond zou hebben gerend al stuiterend als hij gezond zou zijn. En hoe ontzettend hij hiervan zou genieten. Dat doet letterlijk pijn in je hart. Gelukkig was aan zijn pretoogjes te zien en aan de slappe lach met papa  in de bootjes te horen  hoe leuk hij het had! En voor ons superveel voldoening en genoeg bewijs dat hij ontzettend heeft genoten van dit bijzondere weekend! Als we het er nu nog aan hebben begint hij weer te grijnzen van oor tot oor.
_MG_7226 IMG_7268

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s