Nieuwe (t)huis

We zitten nu al een tijdje in ons nieuwe huis – en hoewel we onwijs tevreden waren met ons oude huis- voelde dit best wel snel als het nieuwe thuis. In ons vorige blog schreven we ook al over de verhuizing, maar zo een paar maanden later is er toch veel veranderd. Er is een hoog-laag bad geregeld zodat we Olivier heerlijk ontspannen in bad kunnen doen. We hebben diverse malen kunnen genieten van de tuin en we kunnen dus overtuigend zeggen dat het echt een nieuw thuis is. We hebben sinds vorige week ook kinderthuiszorg. Vorige week was er op zondagochtend, maandagmiddag en dinsdagmiddag een zuster die de zorg van Olivier op zich nam. Wat een verademing is dit geweest. We realiseerden ons voor het eerst dat we full-time bezig zijn met het verzorgen van Olivier.

Ook zochten we naar een oplossing voor de vakantie. We zagen er enorm tegenop de zomervakantie door te komen met Olivier 7 dagen in de week thuis. Gelukkig is hier een oplossing voor gekomen. Met sneltreinvaart hebben we een onderkomen voor Olivier geregeld. Een tweede huis voor hem. Olivier gaat vanaf volgende week naar Hospice Binnenveld in Barneveld. We hebben besloten om het maar kinderhotel of Logeerhuis te noemen want Hospice klinkt zo terminaal. Ook al gaat het niet goed met Olivier en ligt er een concreet risico op de loer willen we hier niet zo naar kijken. We merken ook dat mensen er van schrikken als we het Hospice noemen, daarom een andere naam. Het is een enorme stap, je kind afstaan omdat je het zelf niet meer trekt, maar het is wel zo hard nodig. Geen één familielid kan meer op hem passen, alleen mensen met medische achtergrond. Daar hebben ze deze faciliteiten.

Deze mogelijkheid is ontstaan omdat er iemand voor ons hard heeft geknokt. Het logeerhuis wordt betaald vanuit AWBZ geïndiceerd door het CIZ. We waren 4 weken geleden nog bezig met een aanvraag voor 10 uur per week. Toen we de aanvraag hebben ingediend en het logeerhuis in beeld kwam is deze aanvraag omhoog bijgesteld en goedgekeurd voor uiteindelijk 7×24 hulp. Zowel thuis (via kinderthuiszorg) als in het logeerhuis kunnen we 7x24x52 hulp krijgen. De aanvraag was zeer snel goedgekeurd. Dit is toch wel een bevestiging dat het allemaal wel zwaar is en dat de noodzaak van hulp hard nodig is. Olivier gaat de komende zomer 4 dagen en 2 nachtjes per week hier logeren.

Hopelijk voelt Olivier hier zich ook snel thuis, zodat we ook echt ontlast worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s